Orbita tümörleri
6 Kasım 2021 Cumartesi
Orbita Tümörleri
Göz etrafında farklı tıpta yumuşak dokular (yağ, kas, damar, hudut vb) ve kemikler bulunur. Tümörler bu dokulardan çıkan ve hücrelerin olağandışı biçimde çoğalmasından kaynaklanan kitlelerdir.
Çocuklarda ve erişkinlerde görülebilir. Lakin bu iki yaş kümesindeki tümörler birbirinden farklıdır.
Orbita dokularının tümörleri büyüdükçe gözü dışarı iter. Göz hareketleri kısıtlanır. Göz hududuna bası yapan tümörler görme kaybına neden olabilir.
Bundan ötürü esas belirtileri, beğenilen öne çıkma, çift görme ve görme azalmasıdır.
Orbita tümörlerini göstermek için sıklıkla radyolojik incelemeler yapılması gerekir.
Orbita tümörlerinin teşhis ve tedavisi sıklıkla cerrahi teşebbüsü gerektirir.
Bu tümörler uygun yahut makûs huylu olabilir. Kesin teşhis birçok vakit patolojik incelemeden sonra konur.
Genel olarak orbita tümörlerinin birden fazla düzgün huyludur ve cerrahi olarak çıkartıldıktan sonra tekrarlamaz ve öteki bir tedavi gerektirmez.
Makus huylu orbita tümörlerinde cerrahi olarak gözün alınması, ayrıyeten radyoterapi ve kemoterapi yapılması gerekebilir.
Orbita tümörü ameliyatları çoklukla genel anestezi altında yapılır. Ameliyattan sonra, hastaların büyük çoğunluğu olağana döner ve problemsiz bir biçimde hayatına devam eder.
Orbita tümörleri, bu alanda tecrübeli olan göz doktorları, “oküloplastik ve orbita cerrahları“ tarafından tedavi edilmelidir. Göz doktorunuz, kendisi bu tedavileri yapmıyorsa, sizi bu alanda çalışan bir göz hekimine yönlendirecektir.
kaynak: https://www.optisyence.com/orbita-tumorleri/
Ürün Gruplarımız
En Çok Görüntülenen Ürünler



Son Görüntülenen Ürünler

