Olağanüstü Genel Kurula Dava! TOOMAD Hukuki Süreci Başlattı
17 Ekim 2025 Cuma
Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği’nden Olağanüstü Genel Kurul Tartışması
Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği tarafından, “Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği Yönetmeliği”, “Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği Yardımlaşma Sandığı Yönetmeliği” ve “Optisyenlik ve Gözlükçülük Etik İlkeleri” adları altında yeni mevzuat düzenlemeleri yapıp onaylamak amacıyla, 18 Ekim 2025 Cumartesi günü (çoğunluk sağlanamaz ise 19 Ekim 2025 Pazar günü) Ankara Bilkent Otel’de Olağanüstü Genel Kurul yapılacağı öğrenilmiştir.
Söz konusu Olağanüstü Genel Kurul’un yapılması işleminin Birliğin haber sitesinde yayımlanması üzerine; bu Olağanüstü Genel Kurul’un görev ve yetkileri Anayasa Mahkemesi ve Danıştay kararları sebebiyle düşmüş olan ve yeni çıkan 7557 Sayılı Kanun’a uygun olarak oda Genel Kurullarının Eylül ayında yaptırmayan ve dolayısı ile Kasım 2025 tarihinde normal Olağan Genel Kurul yapma yoluna gitmesi gerekirken, bu yola gitmediği için yetkileri düşmüş olan Birlik Merkez Yönetim Kurulu ve delegasyonun, Olağanüstü Genel Kurul yapmasının hukuka aykırı olduğu ileri sürülmüştür.
Öncelikle yürütülmesinin durdurulması ve nihayet iptal edilmesi talepleri ile, TOOMAD (Tüm Optik ve Optometrik Meslek Adamları Derneği) ve Derneğin Genel Başkanı Atilla KARİP tarafından, Ankara İdare Mahkemesinde dava açılmış olup, bu davada çıkacak olan kararlar hakkında daha sonra bilgilendirmede bulunulacaktır.
Optisyen-Gözlükçü meslektaşlarımızın ve kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız. 17.10.2025
TOOMAD GENEL BAŞKANI
ATİLLA KARİP
kaynak: https://optisyeninsesi.com/olaganustu-genel-kurula-dava-toomad-hukuki-sureci-baslatti/